İmtahandan öncə yaddaşı gücləndirməyə kömək edən qidalar
Son elmi araşdırmalara görə, tərkibində yüksək şəkər olan şirniyyatlar müvəqqəti olaraq enerjini artırsa da, yekun nəticədə konsentrasiyanı azalda bilər.
Yaddaş və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmaq üçün faydalı qidalar siyahısında birinci yerdə banan gəlir. O, kaliumla zəngindir, bu, təkcə idrak funksiyasını dəstəkləmir, həm də stresin öhdəsindən gəlməyə kömək edir. Bananın tərkibindəki az miqdarda şəkər isə beyni ehtiyac duyduğu enerji ilə təmin edə bilər.
İkinci vacib qida qoz, badam və pekan qozu kimi çərəzlərdir. Onların tərkibində beyin fəaliyyətinə faydalı təsir göstərən çoxlu doymamış yağ turşuları var. Gündə təxminən 30 qram qoz-fındıq istehlak etmək tövsiyə olunur.
Tam taxıllı yulaf da beyin fəaliyyəti üçün əla qidadır. Tədqiqatlar göstərir ki, yulaf qısamüddətli yaddaşı və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Tərəvəzlər arasında alimlər çuğundura xüsusi diqqət yetirirlər. Bu məhsul qan damarlarını genişləndirməyə kömək edir, oksigen axını artırır və beyin funksiyasını stimullaşdırır. Çuğundur həm çiy, həm də qaynadılmış halda istehlak edilə bilər.
Zehni fəaliyyəti və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmaq üçün sağlam içkilər arasında alimlər yaşıl çay, qəhvə (lakin gündə bir neçə stəkandan çox olmamaq şərti ilə) və suyu qeyd ediblər. Bu içkilər beyni stimullaşdırmağa, yaddaşı və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Bu qidaları pəhrizinizə daxil etməklə siz yaddaşınızı, konsentrasiyanızı və ümumi məhsuldarlığınızı artıra bilərsiniz.
(055) 436-46-45